naujienos

naujienos / 2022 10 21 Advokatų kontora PRIMUS tapo teisiniais Lietuvos teniso žaidėjo Edo Butvilo partneriais

Sporto teisės ekspertai: advokatų kontora PRIMUS tapo teisiniais Lietuvos teniso žaidėjo Edo Butvilo partneriais

Šiais metais jaunajam Lietuvos teniso talentui Edui Butvilui suėjo 18 m. Sporto pasaulyje tai reiškia, kad baigiasi karjera tarp jaunių ir prasideda suaugusiųjų teniso kelias. Tai ypatingas laikotarpis sportininkui, kurio metu priimti sprendimai turės didelę įtaką tolimesnei sportininko karjerai ar net nulems gyvenimo kokybę.
Tad šis etapas nėra toks paprastas, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.

Pilnametystės sulaukusiam tenisininkui nauji sportiniai iššūkiai, kaip žaidimas aukštesnio lygio turnyruose, kuriuose tenka susidurti su greičiu, didesne jėga ir patirtimi pasižyminčiais priešininkais, yra pažįstami. Nepatogumų sukelia temos, kurios dažniausiai reiškia žengimą į „nepažįstamą žemę“. Šiame pereinamajame etape tenka priimti sprendimus dėl vadybininko (agento) pasirinkimo, santykių su rėmėjais, trenerio pasirinkimo, didesnio biudžeto (nei anksčiau) formavimo ir pan. Jei kai kuriuos klausimus jau teko spręsti prieš tai, tai dabar yra kokybiškai ir kiekybiškai sudėtingiau bei reikalauja daugiau atsakomybės. Sportu besidomintys yra girdėję apie agentų apgautus žaidėjus, ilgalaikius ir žlugdančius įsipareigojimus „rėmėjams“ ir panašias problemas, nulemtas nežinojimo, skubėjimo, ar tiesiog noro neatrodyti „įžūliam“. Kaip ir sporto aikštelėje, čia svarbu reikalo išmanymas. Todėl, kai tenka žengti į dar visai nepažįstamus vandenis, norisi šalia turėti ne tik trenerį, bet ir patyrusius bei patikimus patarėjus teisiniais, finansiniais ir kitais klausimais.

„Mūsų tikslas padėti Edui žengiant į naują karjeros etapą, kad jis galėtų pilnai atsiduoti tenisui, jo neblaškytų tai, kas vyksta už korto ribų ir jis būtų tikras dėl to, kad jo reikalais pasirūpinta geriausiu įmanomu būdu. Edas kilęs iš gilias sportines tradicijas turinčios šeimos. Dana ir Tomas Butvilai sūnų lydi visos jo karjeros metu nuo pirmo žingsnio į aikštelę. Ir jie puikiai išmano sportinius klausimus. Tačiau sulig suaugusiųjų tenisu atsiranda daug teisinių niuansų. Sportininko karjera planuojama ne metams į priekį, bet keliami 5-10 metų tikslai, ir tai nėra vien sportiniai planai. Todėl visuomet yra būtina įsivertinti rizikas ir laiku kreiptis į tuos, kas gali kokybiškai ir profesionaliai patarti. Šiuo atveju teisininkas, tai komandos narys. Patirtis rodo, jog įsitikinimas, kad pats viską žinai ir išmanai geriau, dažnai yra klaidingas. Ir tokios klaidos, kai jų pasitaiko, būna itin skaudžios ir brangiai kainuojančios – tiek pinigais, tiek sveikata ir kita gerove“ – teigia advokatas Marius Devyžis, sporto teisės praktikas.

Šią savaitę Vilniuje vyksta ATP Challenger serijos „Vilnius Open“ turnyras, kuris pirmą kartą rengiamas ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse. Edas Butvilas pirmą kartą žaidė tokio lygio turnyre.
Ir pasirodė itin sėkmingai (daugiau skaitykite čia:

https://www.delfi.lt/sportas/tenisas/karjeros-pergale-ir-netiketumas-sostineje-butvilas-palauze-favoritu-laikyta-sveicara.d?id=91516059 )


Vizito Lietuvoje pradžioje, prieš varžybų sezono maratoną, Edas Butvilas ir advokatų kontora PRIMUS pasirašė partnerystės sutartį. Advokatas Marius Devyžis – oficialus E. Butvilo sporto teisės patarėjas.

 



Apie mus

Asociacija „Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai” yra Lietuvos ir Lenkijos ekonominio bendradarbiavimo dvišalė organizacija. Asociacija renka informaciją savo nariams apie verslo galimybes abiejose šalyse, bendradarbiauja su organizacijomis ir asmenimis, užtikrinančiais verslo valdymą ir plėtrą, organizuoja konferencijas ir teminius renginius.


Rekvizitai

Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai
Kodas: 303873870
Banko sąskaitos numeris: LT50 7044 0600 0801 8382; BIC (SWIFT): CBVILT2X

Kontaktai

 Konstitucijos pr. 7, Vilnius
+370 6 5264605
info@plcc.lt