naujienos

naujienos / 2020 12 07 Verslo veiklos Lenkijoje formų aprašymas

Dėkojame už susidomėjimą „Marszałek & Partnerzy - Adwokaci“ paslaugomis. Džiaugiamės galėdami Jums pateikti galimų užsieniečiams Lenkijos Respublikos teritorijoje verslo veiklos formų aprašymą.

„Marszałek & Partnerzy - Adwokaci“ yra Lenkijos advokatų kontora, kuri yra unikalus 30 metų patirties, žinių ir  tradicijų derinys. Įkurėjas Piotras Marszalek, advokatai – partneriai Tomaszas Dudzińskis, Iwona Dobkowska-Puławska ir daugiau kaip 30 advokatų komanda, teikianti profesionalias teisines paslaugas aistringai  ir innovativiu požiūriu.

Mūsų pagrindinės ir didžiausios vertybės yra klientų pasitenkinimas ir aukščiausia paslaugų kokybė. Mūsų specializacija yra visapusiškos paslaugos verslo subjektams, taip pat įvairi teisinė pagalba individualiems klientams. Turime didelę patirtį susijungimų ir įsigijimų, strateginių investicijų, bendrovių teisės srityse, įmonių valdymas, taip pat darbuotojų santykių įmonėse formavimas. Taip pat dirbame ir konsultuojame teisminių ginčų nagrinėjimo, juridinių asmenų restruktūrizavimo ir likvidavimo srityse,  palaikome kritiškose situacijose esančių įmonių valdybas ir atskirus padalinius. Aptarnaujame klientus, esančius visoje Lenkijoje ir kitose šalyse. Nuolat plečiame savo veiklos spektrą ir užmezgame naujus verslo santykius, įgyjame vertingos profesinės patirties.

Žemiau yra pateikiamos verslo vykdymo Lenkijos Respublikos teritorijoje formos. Žemiau pateikti reikalavimai ir taisyklės taikomi Lenkijos piliečiams, tačiau pagal tarptautinius susitarimus jie išlieka identiški Europos Sąjungos valstybių narių ir Europos ekonominės erdvės piliečiams.

 

1. Individuali įmonė (jednoosobowa dzialalnosc gospodarcza)

Individuali įmonė yra, vadovaujantis 2018 m. Kovo 6 d. Įstatymo „Verslininkų įstatymas“ nuostatomis, organizuojama pelninga veikla, vykdoma savo vardu ir nuolat. Individuali įmonė yra paprasčiausia savo verslo valdymo forma, o jos registracija yra nemokama. Tam nereikia kurti akcinio kapitalo.

Individualios įmonės forma dirbantis verslininkas yra atsakingas už įsipareigojimus, kylančius dėl šios veiklos, visu savo turtu. Be to jis privalo mokėti draudimo įmokas socialinio draudimo įstaigai. Norint pradėti individualią įmonę, Centriniam registrui ir informacijai apie ekonominę veiklą reikia pateikti paraišką CEIDG-1 formate. Paraiška teikiama elektroniniu būdu arba miesto savivaldybėje. Paraiškoje, be kita ko, turėtų būti nurodyta verslininko įmonė, kurią turi sudaryti veiklą vykdančio asmens vardas ir pavardė, jį galima papildyti papildoma frazė, dažniausiai susijusią su veiklos dalyku. Be to, paraiškoje turėtų būti nurodytas veiklos objektas, nurodant kodą, priskirtą tam tikrai veiklos sričiai pagal Lenkijos veiklos klasifikatorių. Užregistravus verslą, verslininkui suteikiamas mokesčių tikslais būtinas NIP numeris ir būtinas susisiekti su mokesčių inspekcija ar Socialinio draudimo įstaiga REGON numeris.

Individualią įmonę valdantis verslininkas yra apmokestinamas asmens mokesčiu (GPM). Galimos kelios apmokestinimo formos:

• Apmokestinimas pagal bendrąsias taisykles - pajamos (t.y. pajamos atėmus nuo mokesčių išskaičiuojant išlaidas) yra apmokestinamos taikant 17 proc. tarifą, tačiau viršijus 85 528 zlotų per metus pajamų ribą, gautam perviršiui taikoma 32 proc. norma;

• Fiksuotas mokestis - pajamos apmokestinamos vienu 19% tarifu, neatsižvelgiant į jų dydį;

• Vienkartinė fiksuotų pajamų suma - pajamos apmokestinamos (neatsižvelgiama į mokesčių atskaitytinas išlaidas) pagal vieną iš tarifų: 3%, 5,5%, 8,5%, 17% arba 20% - tinkamą tarifą lemia verslo rūšis ;

• Mokesčių kortelė - forma, skirta konkrečioms veiklos kategorijoms; mokesčio suma priklauso nuo paslaugų rūšies ir miesto, kuriame registruota veikla, gyventojų skaičiaus.

Verslininkas privalo pranešti socialinio draudimo įstaigai per 7 dienas nuo verslo veiklos pranešimo CEIDG. ZUS įmokos sumokamos iki kiekvieno mėnesio 10 dienos. Pirmus šešis individualios įmonės valdymo mėnesius verslininkas yra atleidžiamas nuo socialinio draudimo įmokų.

 

2. Tikroji bendrija (Spolka jawna)

Tikrąją bendriją gali įsteigti bent du partneriai. Partneriais gali būti fiziniai asmenys, juridiniai asmenys ir teisnumą turintys organizaciniai vienetai. Norint įsteigti įmonę, būtina sudaryti sutartį raštu arba per teleinformacinę sistemą, kurioje bus nurodytas įmonės pavadinimas ir buveinė, partnerių įnašai ir jų vertė, įmonės veiklos dalykas ir įmonės trukmė (jei nurodyta).

Įmonės pavadinime turėtų būti bent vieno iš partnerių pavardė ir papildomas pavadinimas „tikroji bendrija“. Partnerių įnašai gali būti piniginiai įnašai arba įnašai natūra, tačiau įstatus sudarant per teleinformacinę sistemą gali būti mokami tik piniginiai įnašai. Veiklos tema pažymėta atitinkamu kodu, atitinkančiu Lenkijos veiklos klasifikatorių.

Partneriai solidariai atsako už įmonės įsipareigojimus visu savo turtu. Tačiau jų atsakomybė yra dukterinio pobūdžio - pretenzijos partneriams gali būti pateikiamos tik tuo atveju, jei įmonė negali jų patenkinti. Kiekvienas iš partnerių turi teisę atstovauti įmonei, nebent įstatuose numatyta kitokia atstovavimo forma. Pelno dalis ir įsipareigojimai iš esmės yra vienodi, neatsižvelgiant į įmokų dydį.

Tikroji ūkinė bendrija yra mokesčių požiūriu skaidri įmonė - mokesčių mokėtojai yra įmonės partneriai, o apmokestinimo būdas priklauso nuo to, ar mokesčių mokėtojas yra fizinis asmuo, juridinis asmuo ar juridinis veiksnumas organizacinis vienetas. Fizinių asmenų pajamos apmokestinamos fiziniais asmenimis (GPM) pagal pirmiau nurodytus principus, o juridinių asmenų pajamos yra apmokestinamos pelno mokestis (UIN) pagal 19% arba 9% tarifą mokesčių mokėtojams, kurių pajamos mokestiniais metais neviršijo 1 200 000 EUR ekvivalento.

Tikrąsias ūkines bendrijas reikia registruoti Nacionalinių teismų registre. Paraiškoje turėtų būti nurodytas įmonės pavadinimas, buveinė ir įmonės adresas, jos veiklos objektas, partnerių pavardės ir vardai arba partnerių įmonių pavadinimai ir jų adresai, pavardės ir asmenų, įgaliotų atstovauti įmonei, vardai ir pavardės,.

 

3. Partnerių įmonė (spolka partnerska)

 

Partnerių įmonė sudaro partneriai, norintys verstis laisvai samdoma profesija. Laisvųjų profesijų sąrašo pavyzdys yra pateiktas Komercinių bendrovių kodekso 88 str. Be kitų, tai yra vaistininkas, architektas, statybų inžinierius, įstatymų numatytas auditorius, patarėjas investicijų klausimais, gydytojas, kineziterapeutas ar prisiekęs vertėjas. Bendrovė steigiama sudarant rašytinį susitarimą, kuriame pateikiamas laisvosios profesijos, kurią vykdo partneriai įmonėje, aprašymas, įmonės veiklos dalykas, partnerių vardai ir pavardės, įmonės pavadinimas ir buveinė, įmonės veiklos trukmė (jei nurodyta) ir kiekvieno įnašas. partneris ir jų vertė. Įmonės pavadinime turėtų būti bent vieno iš partnerių pavardė ir papildomas prierašas „i partneris“ arba „i partneriai“ arba bendrija ir bendrijos viduje vykdomos laisvosios profesijos aprašymas.

Kiekvienas partneris atsako visu savo turtu už prievoles, kylančias dėl jo veiksmų ar neveikimo ar jo valdomų asmenų veiksmų ar neveikimo. Be to, partneriai yra solidariai atsakingi už visai įmonei nustatytus įsipareigojimus, tokius kaip patalpų, kuriose yra įmonės registruota buveinė, nuoma, mokesčiai už komunalines paslaugas ir panašiai. Įstatuose gali būti nustatyta, kad vienas ar keli partneriai atsako visu savo turtu už visus bendrijos įsipareigojimus. Kiekvienas iš partnerių gali atstovauti įmonei nepriklausomai, nebent sutartyje numatyta kitokia atstovavimo forma. Bendrovėje partnerėje galima paskirti valdybą. Šiuo atveju ji tvarko įmonės reikalus ir atstovauja jai prieš trečiuosius asmenis, tuo pačiu pašalindamas šias teises iš atskirų partnerių.

Partnerių įmonė taip pat yra mokesčių požiūriu skaidri įmonė - mokesčių mokėtojai yra partneriai, kurie yra gyventojų pajamų mokesčio (GPM) mokėtojai. Paprastai kiekvieno partnerio pelno dalis yra lygi, neatsižvelgiant į įmokų rūšį ir dydį. Partnerių įmonės turi būti įregistruotos Nacionalinio teismo registre. Paraiškoje turi būti nurodytas įmonės pavadinimas, buveinė ir įmonės adresas, jos verslo subjektas, partnerių pavardės ir vardai ar įmonių pavadinimai ir jų adresai, taip pat asmenų, įgaliotų atstovauti įmonei, vardai ir pavardės bei šio atstovavimo būdas.

 

4. Komandatinė bendrija (spolka komandytowa???)

Komandatinę bendriją steigia mažiausiai du partneriai, iš kurių bent vienas atsako visu savo turtu (tikrasis partneris), o kitas atitinka bendrijos sutartyje nurodytą sumą, kuri vadinama komanditinio asmens suma (komanditorius). Akcininkai gali būti fiziniai asmenys, juridiniai asmenys arba teisnumą turintys organizaciniai vienetai. Partnerystės aktas turėtų būti surašytas notaro forma ir jame turėtų būti nurodytas įmonės pavadinimas ir buveinė, jos veiklos objektas, trukmė (jei nurodyta), kiekvieno partnerio įnašų paskirtis ir jų vertė bei ribotos atsakomybės suma.

Taip pat galima sudaryti partnerystės sutartį naudojant turimą sutarties pavyzdį IT sistemoje.

Įmonės pavadinime turėtų būti bent vieno iš pagrindinių partnerių pavardė ir papildomą pavadinimą „spółka komandytowa“. Tačiau šiame pavadinime negali būti komanditoriaus vardo.

Visi partneriai turi teisę atstovauti bendrijai. Komanditorius gali atstovauti įmonei tik kaip jos atstovas. Kaip nurodyta aukščiau, už įmonės įsipareigojimus yra atsakingi visi partneriai visu savo turtu, o ribotos atsakomybės partneriai - iki įstatuose nurodytos sumos, kuri neprivalo sutapti su jų įmokų suma. Partnerių atsakomybė yra dukterinė - visų pirma, įmonė yra atsakinga už įsipareigojimus savo turtu, o jei neįmanoma jos patenkinti iš įmonės turto, atsakomybė perkeliama partneriams. Komanditinė bendrija, kaip ir kitos bendrijos, yra mokesčių požiūriu skaidri įmonė - taigi jos partnerių uždirbtas pelnas iš dalyvavimo bendrijoje yra apmokestinamas, atsižvelgiant į jų organizacijos formą.

 

 

5. Ribotoji akcinė bendrija (??? Spolka komandytowo-akcyjna)

Ribotą akcinę bendriją sudaro mažiausiai du partneriai, vienas iš jų atsako visu savo turtu (pagrindinis partneris), o kitas yra akcininkas. Ribotos akcinės bendrijos steigimo dokumentas yra bendrovės įstatai, kuriuose, be kitų, turėtų būti nurodytas bendrovės pavadinimas ir buveinė, jos veiklos objektas, bendrijos trukmė (jei nurodyta), kiekvieno pagrindinio partnerio įnašų ir jų vertės nurodymas, akcinio kapitalo dydis ir jo surinkimo būdas. nominali akcijų vertė ir jų skaičius bei nuoroda, ar akcijos yra vardinės, ar pareikštinės.

Įmonės pavadinime turėtų būti bent vieno iš bendrųjų partnerių pavardė ir papildymas „spółka komandytowo-akcyjna“. Tuo pačiu joje negali būti akcininko vardo ir pavardės. Lenkijos įstatymai numato minimalų ribotos akcinės bendrijos akcinį kapitalą - 50 000 PLN. Bendrovės įstatinis kapitalas yra padalintas į akcijas, kurių vertė negali būti mažesnė nei 0,01 PLN. Bendrovės valdymo organai yra visuotinis akcininkų susirinkimas ir stebėtojų taryba, kurią įsteigti yra privaloma, jei įmonėje yra daugiau nei 25 akcininkai.

Kiekvienas tikrasis partneris, kuris gali veikti nepriklausomai, turi teisę atstovauti bendrijai, o akcininkas gali atstovauti bendrovei tik kaip jos įgaliotinis.

Pati įmonė yra atsakinga už įmonės įsipareigojimus savo turtu, o jei jų neįmanoma įvykdyti, už įsipareigojimus atsako savo turtuvisi tikrieji partneriai. Bendrovės pelnas dalijamas tarp pagrindinių partnerių ir akcininkų proporcingai jų įnašui.

Ribotoji akcinė bendrija steigiama įrašius ją į Nacionalinių teismų registrą. Pareiga įrašyti bendriją į registrą tenka bendriesiems partneriams, įgaliotiems atstovauti bendrijai. Bendrovė kaip juridinis asmuo yra pelno mokesčio mokėtoja (UIN). Mokesčio bazė yra jos pajamos, apmokestinamos 9% arba 19% tarifu. Be to, bendrovė yra atsakinga už mokesčio surinkimą už partneriams išmokėtus dividendus.

 

  1. 6.  Ribotos atsakomybės bendrovė (Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością)

 

Ribotos atsakomybės bendrovę įsteigia bent vienas steigėjas, kuris yra fizinis asmuo, juridinis asmuo ar teisnumą turintis organizacinis vienetas. Tačiau vienintelis tokios įmonės steigėjas negali būti vieno asmens ribotos atsakomybės bendrovė.

Įstatai turėtų būti sudaryti notaro aktu forma ir juose turi būti nurodytas įmonės pavadinimas ir buveinė, įmonės veiklos objektas, įstatinio kapitalo dydis, ar akcininkas gali turėti daugiau nei vieną akciją, atskirų partnerių įsigytų akcijų skaičius ir vertė bei įmonės veiklos trukmė (jei nurodyta ). Ribotos atsakomybės bendrovė taip pat galima įsteigti užpildžius atitinkamą formą elektroninėje sistemoje.

Įmonės pavadinimas pasirenkamas laisvai, tačiau jame turi būti sąvoka „ribotos atsakomybės bendrovė“. Steigiant ribotos atsakomybės bendrovę, Lenkijos įstatymai numato minimalų leistiną 5 000 zlotų įstatinio kapitalo dydį. Įstatinio kapitalo suma lemia bendrą grynųjų ir negrynųjų įnašų sumą. Akcinis kapitalas yra padalintas į akcijas, iš esmės atitinkančių atskirų akcininkų įnašų sumą. Vienos akcijos suma negali būti mažesnė nei 50 PLN.

Ribotos atsakomybės bendrovė veikia per savo organus, tai yra akcininkų susirinkimas, valdyba ir stebėtojų taryba arba audito komitetas. Paprastai audito komitetas ir stebėtojų taryba gali būti keičiamos, tačiau jei bendrovės įstatinis kapitalas viršija 500 000 PLN ir įmonėje yra daugiau nei 25 partneriai, turi dalyvauti abu organai. Bendrovei atstovauja valdyba. Jei valdyboje yra kelį asmenis, norint veiksmingai atstovauti bendrovei, reikia dviejų valdybos narių arba vieno nario ir prokurento (įgalioto asmens)  bendradarbiavimo. Įstatuose gali būti numatytas kitoks atstovavimo būdas. Pati įmonė yra atsakinga už įmonės įsipareigojimus savo turtu.

Ribotos atsakomybės bendrovę reikia įrašyti į Nacionalinių teismų registrą. Pranešimą teikia valdyba arba asmuo, įgaliotas veikti jos vardu. Įmonė yra įsteigta įrašius į Nacionalinių teismų registrą. Bendrovė kaip juridinis asmuo yra pelno mokesčio mokėtoja. Mokesčio bazė yra jo pajamos, apmokestinamos 9% arba 19% tarifu. Be to, bendrovė yra atsakinga už mokesčio surinkimą už partneriams išmokėtus dividendus.

 

7. Akcinė bendrovė

Akcinę bendrovę gali įsteigti vienas ar keli asmenys. Akcinę bendrovę negali steigti tik vieno asmens ribotos atsakomybės bendrovė.

Akcinės bendrovės įstatai turėtų būti sudaryti notaro forma ir juose turėtų būti nurodytas bendrovės pavadinimas ir buveinė; įmonės veiklos objektas;

įmonės trukmė (jei nurodyta);

akcinio kapitalo suma ir suma, sumokėta prieš registraciją, kad padengtų akcinį kapitalą;

 akcijų nominali vertė ir jų skaičius, nurodant, ar akcijos yra vardinės, ar pareikštinės;

kiekvienos klasės akcijų skaičius ir su juo susijusios teisės, jei norima įvesti skirtingų klasių akcijas;

steigėjų pavardės ir vardai arba įmonės (vardai);

valdybos ir stebėtojų tarybos narių skaičius arba bent minimalus ar didžiausias šių organų narių skaičius ir subjektas, įgaliotas nustatyti valdybos ar stebėtojų tarybos sudėtį;

laiškas pranešimams, jei bendrovė ketina skelbti pranešimus  ir ne teismo ir ūkio stebėtojų rūmuose.

Įstatuose taip pat turėtų būti nuostatų dėl dalyvavimo vienetų skaičiaus ir rūšies įmonės pelne ar bendrovės turto ir gretutinių teisių paskirstymo, be įsipareigojimo mokėti už akcijas,  atsižvelgiant į tai, kad įmonė neveikia įmonės pelno ar paskirstant įmonės turtą ir gretutines teises. Akcijų išpirkimo būdas, akcijų perleidimo apribojimai, akcininkams suteiktos asmeninės teisės (dėl teisės skirti ar atleisti valdybos, stebėtojų tarybos narius ar teisę gauti tam tikras išmokas iš bendrovės), bent apytikslė visų su steigimu susijusių bendrovei patirtų ar priskaičiuotų išlaidų suma. Be to, statute gali būti papildomų nuostatų, nebent statute teigiama, kad jame numatytas išsamus reglamentas, arba jei priešinga papildoma statuto nuostata atsižvelgiant į akcinės bendrovės pobūdį ar geras manieras.

Įmonės pavadinimą galima pasirinkti laisvai, tačiau jame turėtų būti papildoma nuoroda „akcinė bendrovė“. Norint įsteigti akcinę bendrovę, reikia įsteigti bendrovę, įskaitant steigėjų pasirašytą statutą, akcininkų įnašus visam įstatiniam kapitalui padengti, atsižvelgiant į nuostatas, reglamentuojančias akcijų įsigijimą natūra, valdybos ir stebėtojų tarybos steigimą ir įtraukimą į registrą. Bendrovės įstatinis kapitalas turėtų būti bent 100 000 PLN, o nominali akcijų vertė negali būti mažesnė nei 0,01 PLN. Akcinė bendrovė įsteigiama perėmus visas akcijas. Akcinė bendrovė veikia per savo organus, tokius kaip valdyba, stebėtojų taryba ir visuotinis akcininkų susirinkimas. Valdyba tvarko įmonės reikalus ir jai atstovauja. Jei ją sudaro daugiau nei vienas asmuo, norint veiksmingai atstovauti, reikia dviejų jos narių arba valdybos nario ir įgaliotojo bendradarbiavimo. Tačiau įstatuose šie klausimai gali būti apibrėžti skirtingai. Valdybos narius skiria ir atšaukia stebėtojų taryba, nebent bendrovės įstatuose numatyta kitaip. Bendrovė atsako savo turtu. Akcininkai prisiima tik riziką prarasti bendrovės akcijas.

Akcinė bendrovė yra PVM mokėtoja. Pelno mokestį (CIT) akcinė bendrovė moka pati už tam tikrais mokestiniais metais uždirbtas pajamas. Bendrovės akcininkai moka mokestį (19 proc.) nuo jiems išmokėtų dividendų ir kitų pajamų, gautų iš dalyvavimo juridinių asmenų pelne (pavyzdžiui, pajamos iš akcijų išpirkimo).

 

8. Paprasta akcinė bendrovė (nuo 2021 m. Kovo 1 d.)

Paprastą akcinę bendrovę gali įsteigti vienas ar keli asmenys, bet kuriais teisiškai leistinais tikslais, nebent įstatymai numato kitaip. Tačiau bendrovės negali įsteigti tik vieno asmens ribotos atsakomybės bendrovė.

Norint įsteigti įmonę, būtina sudaryti įmonės sutartį, įsteigti įstatymų ar įstatų reikalaujamus bendrovės organus, padengti įstatinį kapitalą bent jau įstatyme reikalaujama suma, t. y. 1 PLN, ir įrašyti į atitinkamą registrą.

Paprastos akcinės bendrovės sutartyje turėtų būti nurodytas bendrovės pavadinimas ir buveinė; įmonės veiklos objektas; akcijų serija ir skaičius,  taip pat susijusios privilegijos; akcininkai, turintys atskiras akcijas, ir akcijų emisijos kaina; jei akcininkai įneša natūra - šių įnašų dalykas, akcijų, pasirašytų natūra, eilės ir skaičius bei akcininkai, kurie pasirašo šias akcijas; jei įnašo natūra dalykas yra darbo ar paslaugų teikimas - taip pat darbo ar paslaugų rūšis ir trukmė bendrovės organai; valdybos ir stebėtojų tarybos narių skaičius, jei tokių yra, arba bent minimalus skaičius ir didžiausias šių organų narių skaičius; įmonės trukmė (jei nurodyta). Be to, paprastos akcinės bendrovės susitarime gali būti nurodyti įnašų atlikimo terminai arba įgaliojimas juos apibrėžti akcininkų nutarime. Kitu atveju įnašų terminus nustato valdyba. Paprastos akcinės bendrovės sutartis taip pat gali būti sudaryta naudojant pavyzdinę sutartį.

Bendrovės pavadinimą galima pasirinkti laisvai, tačiau jame turėtų būti papildoma nuoroda „paprasta akcinė bendrovė“. Leidžiama naudoti santrumpą „P. S. A." Įstatinis kapitalas, kurį reikia pritraukti steigiant paprastą akcinę bendrovę, yra ne mažesnis kaip 1 PLN ir gali būti padengtas pinigais ar natūra. Valdyba praneša apie įmonės steigimą registro teismui, kuris yra kompetentingas už įmonės buveinę, kad įmonė būtų įtraukta į registrą. Pasiūlymas įmonės įrašymui į registrą pasirašo visi valdybos nariai. Įmonės registracija turėtų apimti: įmonės pavadinimą, buveinę ir įmonės adresą; įmonės veiklos objektas; akcijų skaičius; jei įstatuose numatyta leisti skirtingų tipų akcijas - privilegijuotųjų akcijų skaičius ir privilegijuotoji rūšis; jei įstatuose numatoma suteikti individualias teises tam tikriems akcininkams arba turėti dalyvavimo įmonės pajamose ar iš akcijų nesusijusio turto teises - nurodyti šias aplinkybes; akcinio kapitalo suma; jei akcininkai moka natūra, nurodykite šią aplinkybę; valdybos narių pavardės ir vardai bei atstovavimo įmonei būdas; stebėtojų tarybos narių pavardės ir vardai, jei įstatuose reikalaujama įsteigti stebėtojų tarybą; įmonės trukmė (jei nurodyta); jei įmonės akte nurodomas laiškas, skirtas įmonės pranešimams - šio laiško žymėjimas.

Bendrovėje yra įsteigta valdyba arba direktorių taryba. Įstatuose gali būti numatyta, kad įmonė, be valdybos įsteigimo, turėtų įsteigti ir stebėtojų tarybą. Valdybos ar direktorių tarybos uždaviniai apima įmonės reikalų tvarkymą ir atstovavimą jai. Be to, direktorių valdyba taip pat prižiūri įmonės reikalų tvarkymą.

Paprasta akcinė bendrovė bus apmokestinama pelno mokesčiu– taip pat, kaip akcinė bendrovė.

 

Daugiau informacijos apie advokatų kontorą „Marszałek i Partnerzy“rasite advokatų kontoros svetainėje: www.marszalekipartnerzy.pl , kviečiame susisiekti su kvalifikuotų teisininkų komanda.

Dėkojame už susidomėjimą advokatų kontoros „Marszałek & Partnerzy - Adwokaci“paslaugomis. Esame įsitikinę, kad pateisinsime jūsų didžiausius lūkesčius dėl teisinių konsultacijų paslaugų kokybės ir efektyvumo.

Partneriai kartu su visa advokatų kontoros „Marszałek i Partnerzy“ komanda

 

 



Apie mus

Asociacija „Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai” yra Lietuvos ir Lenkijos ekonominio bendradarbiavimo dvišalė organizacija. Asociacija renka informaciją savo nariams apie verslo galimybes abiejose šalyse, bendradarbiauja su organizacijomis ir asmenimis, užtikrinančiais verslo valdymą ir plėtrą, organizuoja konferencijas ir teminius renginius.


Rekvizitai

Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai
Kodas: 303873870
Banko sąskaitos numeris: LT50 7044 0600 0801 8382; BIC (SWIFT): CBVILT2X

Kontaktai

 Konstitucijos pr. 7, Vilnius
+370 6 5264605
info@plcc.lt